sâmbătă, 7 august 2010

Turnul din Sibiu - 1938



Turnul din Sibiu - 1938, originally uploaded by ioanvickdrag.


British Man-O-War with Dutch Sailing Vessels in a Choppy Sea 1805 by Charles Martin Powell 1775-1824 English oil on canvas

joi, 5 august 2010

REPOSTARE FARA TITLU - de la Daniel citire

“Ziua Marcii Postale Romanesti – 125 de ani de la Recunoasterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane”

Am preluat textul de mai jos fara a fi de acord cu autorul, insa imaginile m-au convins - chiar daca au mult verde-nchis....

Bisericute si autocefalie la gratar: "
Te trezesti intr-o zi cu senzatia ca esti necredincios. Sau ca ai fost. Sau ca vei ramane la fel. Ai da si-un regat, de l-ai avea, ca sa poti pune temelie propriei credinte. In tine, in Dumnezeu, in iubire, nu conteaza in ce. Ajungi atunci sa iti doresti ca toata zbaterea sufletului salbatic sa fie pironita intr-o incercare de intelegere a micimii pe care o reprezinti in fata naturii si a vietii cu care ai fost inlantuit. Sa incepi sa crezi ca liberul arbitru mai ia si el spaga din cand in cand de la unu’ de-i zice Destin. Destin si mai cum?
Si cum strabateam eu fluierand poteca filateliei, de ce credeti ca m-am impiedicat? De-o piatra? Nu. De-o radacina? Nu. De-un timbru? Pai, cum altfel de Ziua Marcii Postale Romanesti? Romfilatelia tocmai introdusese pe piata marca postala intitulata “125 de ani de la Recunoasterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane“. Era cu aluzie directa la toti necredinciosii in biserici si preotime, de-alde mine. In cap, o voce incepuse sa-mi sopteasca subliminal: “caieste-te, roaga-te, fii umil, posteste”… Drept pentru care m-am apucat sa postesc pe blogu-mi autocefal despre bisericutele din viata noastra, fata-n fata cu bisericutele din mintea Lor.

"Ziua Marcii 2010" - Timbru cu valoarea de 6 Lei
"Ziua Marcii 2010" - Timbru cu valoarea de 6 Lei
"Ziua Marcii 2010" - Triptic cu vigneta
"Ziua Marcii 2010" - Triptic cu vigneta
Just marketing
Ce putea sa mearga mai bine cu bisericutele din lumea romaneasca decat o autocefalie la gratar, in miez de vara pana-n seara, cum ar zice Buzdugan – tizul meu si-al Patriarhului? E vara, avem verdele padurilor bucovinene in fundal (deschis sau inchis, dupa cum vi-i pohta), iar in centrul acestui univers figurativ strajuieste simbolul Bisericii Ortodoxe Romane, sau brendu de credinta, cum i-ar spune coana Nuti. Stiu ca acum va simtiti mai in siguranta, protejati de toate relele si spalati de pacatele tineretii. Pana vi se face foame iar… :)
Minicoala de 8 timbre si vigneta
Minicoala de 8 timbre si vigneta
DATE TEHNICE
“Ziua Marcii Postale Romanesti – 125 de ani de la Recunoasterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane” este cea de-a 16-a emisiune din 2010 lansata de Romfilatelia, compusa dintr-un singur timbru, cu valoarea nominala de 6 Lei, tiparita offset pe hartie cromo-gumata, cu fire de securitate, din Anglia. Timbrele au fost imprimate in minicoli de 8 timbre + o vigneta.
Maxicard - suport tip 1
Maxicard - suport tip 1
Maxicard - suport tip 2
Maxicard - suport tip 2
TIRAJE
Tirajul total al emisiunii este de 23.728 de timbre (in 2.966 de minicoli, din care 500 de minicoli au fost montate la interiorul mapelor filatelice), distribuit astfel:
Compania Nationala Posta Romana= 8.000 timbre (in 1.000 de minicoli de 8 timbre + vigneta).
Romfilatelia= 15.728 timbre (in 1.966 de minicoli de 8 timbre + vigneta).
"Ziua Marcii" - FDC
"Ziua Marcii" - FDC
NUMERE DE LISTA
Se pot colectiona si triptice de doua timbre cu vigneta incadrata. Emisiunea”Ziua Marcii Postale Romanesti – 125 de ani de la Recunoasterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane” figureaza in Lista de preturi la numarul LP 1870. Cu aceeasi ocazie au mai fost emise 350 seturi de doua maxime, cu suport diferit, 850 plicuri prima zi si un carton filatelic (LP 1870 a), intr-un tiraj de 300 exemplare precum si o mapa filatelica (LP 1870 b), intr-un tiraj de 500 exemplare. Din totalul plicurilor prima zi a emisiunii, 500 au aplicate o stampila suplimentara aurie si se gasesc doar la interiorul mapelor filatelice.

"Ziua Marcii" - Carton filatelic
"Ziua Marcii" - Carton filatelic
PRETURI (pe piata filatelica romaneasca)Pentru shoppingul de azi avem urmatorul cos de cumparaturi:
1) Seria de un timbru= 6 lei
2) Seria de doua timbre cu vignete= 22 lei
3) Minicoala de 8 timbre + vigneta= 48 lei
4) FDC= 17 lei
5) Carton filatelic= 30 lei
6) Mapa filatelica= 250 lei
Total= 373 lei


Mapa filatelica "Ziua Marcii" - coperta fata
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - coperta fata
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - interior 1
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - interior 1
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - interior 2
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - interior 2
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - coperta spate
Mapa filatelica "Ziua Marcii" - coperta spate
NOTA: Machetele emisiunii au fost realizate de Mihai Vamasescu.

© 2010, Daniel. All rights reserved.


Daniel , MULT PRE FERICITUL daniel@ ?????
Bun comersant !

"