vineri, 3 aprilie 2009

JULIAN MURPHY ART ! SPLENDID ! click pe imagine !

Swiss Army Knives - Revisited

miercuri, 1 aprilie 2009

Romania libera: Editia online"Faceti poze monumentelor!

monumenteromania.roRomania libera: Editia online:

Monumentele vazute "din elicopter"
O harta a monumentelor nu este ceva nou – fiecare oras mare are cel putin una. Insa harta folosita de APMNIR e foarte detaliata (vedere "din elicopter"), toate monumentele sunt marcate, iar cu un click pe ele se deschide o fereastra cu informatii si poze adaugate de utilizatori. Majoritatea monumentelor din Bucuresti au deja cateva poze si informatii, cum ar fi arhitectul sau anul constructiei. Insa proiectul poate fi cu adevarat util daca fotografii contribuie la arhiva cu propriile poze.
"Faceti poze monumentelor!
Astfel ca site-ul iti propune sa participi 'la un alt fel de actiune de voluntariat civic' si sa contribui cu poze. Pentru asta, trebuie sa iti faci un cont pe site-ul monumenteromania.ro. Apoi cauti monumentul cu care ai poze, le adaugi si acestea apar instant atat in pagina monumentului, cat si pe harta, in fereastra cu detalii.
Site-ul functioneaza dupa principiul Wikipedia: continutul e introdus de utilizatori, iar moderatorul nu intervine decat daca e vreo greseala. Lista monumentelor insa e cea oficiala, publicata de Ministerul Culturii. Pana acum s-au introdus, pentru toata tara, poze pentru 1.600 dintre cele aproape 20.000 de monumente.
Daca adaugi o poza, drepturile de autor iti apartin in totalitate. Cand cineva vrea sa foloseasca fotografia, trebuie sa te contacteze si sa iti ceara permisiunea.
'Prietenii Muzeului de Istorie'
Asociatia s-a infiintat acum un an si nu e formata din angajati ai muzeului. Conform site-ului (apmnir.ro), scopul asociatiei este 'sprijinirea activitatilor muzeului si initierea in parteneriat cu acesta de noi proiecte menite sa creasca vizibilitatea acestei institutii la nivel national si international si sa amplifice rolul sau in promovarea identitatii istorico-culturale romanesti'.
In august 2008 au lansat harta muzeelor. Mult timp, site-ul a fost aproape necunoscut – doar 8.000 de vizita"

sa accesam si sa vedem ce e cu aceasta
harta a monumentelor din Bucuresti si din Romania (apmnir.ro/map.php) si
monumenteromania.ro

articol complet in RL din 31 martie 2009

marți, 31 martie 2009

Un afis studentesc misto

via dece? blog by de ce? on 3/31/09

afis-studentesc-osut

organizatiile studentesti se pun pe treaba, erm, greva… :)

PS: glumesc, e misto initiativa

© Dan Stefancu de ce? blog, 2006-2009. | 5 comentarii



Flickr- Your stuff tagged with redbubble



luni, 30 martie 2009

Sombras


Sombras, originally uploaded by Heart Industry.

N.


N., originally uploaded by csavules.