sâmbătă, 12 iunie 2010

Spre patriarhie cu smerenie privind si onor la patriarhul mult prea fericit in aceste vremi...

Nu degeaba se vorbeste de PATRIARHUL MULT PREA FERICITUL DANIEL - ca viitor premier...
Tare de tot capitolul bugetar 67.01.-CULTURA, RECREERE SI RELIGIE
Probabil recreere intr-un loc cu verdeata....

Preluare de la Dan SELARU, cu multumiri pentru vigilenta:

Cu smerenie privind spre HG 417 din 28 aprilie 2010: "Cu pioşenie în suflet am studiat site-ul Cultelor din România. Printre multe fapte bune învăţate am dat şi peste HG 417 din 28 aprilie anul curent. Din care cităm.

'ART. 1 - Se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2010, la capitolul 67.01 'Cultură, recreere şi religie', titlul 59 'Alte cheltuieli', alineatul 59.12 'Susţinerea cultelor', din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2010, cu suma de 18.569 mii lei, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

ART. 2 - (1) Se aprobă repartizarea unor sume prevăzute în bugetul Secretariatului General al Guvernului, la capitolul 67.01 'Cultură, recreere şi religie', titlul 59 'Alte cheltuieli', alineatul 59.12 'Susţinerea cultelor', pentru unităţile de cult prevăzute în anexa nr. 1.
(2) Sumele prevăzute în anexa nr. 1 se utilizează pentru destinaţiile stabilite la art. 3 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 3 - Secretariatul General al Guvernului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va controla modul de utilizare, în conformitate cu prevederile legale, a sumelor alocate potrivit prezentei hotărâri.
'

Anexa 1 este mai lungă decât o zi de post şi conţine nici mai mult, nici mai puţin, decât 1334 de lăcaşe finanţate iar 'alte sume' sunt de 54.569.000 lei. Un fleac de suplimentare de 13 milioane de Euro. Că avea Guvernul prisosinţă.

Dar dacă ne uităm la situaţia din fişierul Excel pe care smerita autoritate ni-l pune la dispoziţie vedem următoarele stadii ale dosarelor:



Cu frică de blasfemie întreb, cum sunt finanţate cele fără dosar sau cu el incomplet, care-i taina acordării sumelor? Prin ce minune a aflat Ministerul Culturii şi Cultelor cum să împartă unora câte 1500 de lei iar altora câte 500.000 fără să vadă dosarul? Care merită şi care nu? Sau, cum în Bucureşti din 28 de lăcaşuri 10 sunt în Sectorul 3 şi 9 în Sectorul 6?

Dar eu, contribuabilul, o să-mi plec fruntea în faţa marii înţelepciuni şi o să las pentru alţii înţelegerea acestor taine administrativ - teologice. Că multe taine ne sunt interzise nouă, muritorilor de rând.

Amin! Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!
"

URMARITI CU ATENTIE : Centrul Britanic pentru Economie: Euro ar urma sa ajunga la paritate cu dolarul in 2011

Centrul Britanic pentru Economie: Euro ar urma sa ajunga la paritate cu dolarul in 2011: "Moneda unica europeana ar urma sa ajunga la acelasi nivel cu dolarul in 2011, "in caz ca va mai exista pana atunci", indica o previziune a Centrului Britanic pentru Economie si Cercetare in Domeniul Afacerilor (CEBR), citata de editia de sambata a ziarului belgian de limba flamanda Het Laatste Nieuws. Motivul acestei evolutii este "refacerea economica slaba din Europa in raport cu SUA", arata CEBR."

Calea ferata cu cremaliera Caransebes Hateg « Mocăniţa Hunedoara

Calea ferata cu cremaliera Caransebes Hateg « Mocăniţa Hunedoara: "Constructia caii ferate de la Caransebes la Subcetate a fost posibila prin crearea la Cluj, in 1894, a Societatii Cailor Ferate Locale Caransebes – Hateg, condusa de deputatul Pogany si cu fonduri colectate de la diferite societati, .... facute de om: s-au demontat numeroase traverse lasandu-se sina rasturnata in dreapta si in stanga terasamentului; in alte portiuni, gradinile din spatele caselor au fost lungite, incluzand in proprietatea lor si o parte din linie. ...

Mocăniţa Hunedoara - http://mocanitahunedoara.wordpress.com/
"

joi, 10 iunie 2010

Google permite utilizatorilor sa isi personalizeze fundalul paginii de start printr-o noua aplicatie

Google permite utilizatorilor sa isi personalizeze fundalul paginii de start printr-o noua aplicatie: "Google le permite utilizatorilor, incepand de joi, sa publice propriile lor imagini ca fundal pentru pagina de start a celui mai popular motor de cautare din lume, care a a facut astfel un nou pas spre personalizarea experientelor online ale internautilor.

Potrivit unui articol publicat de Mariss..."

Alexandra Nechita: ¨Pictura e o pasiune pe care am cultivat-o ca pe o disciplină¨

Alexandra Nechita: ¨Pictura e o pasiune pe care am cultivat-o ca pe o disciplină¨: "

AlexandraNechita


Rep: Alexandra Nechita, un veritabil Picasso românesc, eşti artistul contemporan de origine română apreciat în toată lumea, fiind şi cel mai bine vândut. La ce vârstă ai început să fii apreciată pentru ceea ce faci şi care a fost momentul debutului în pictură?

"

duminică, 6 iunie 2010

Vineri, 11 iunie, ora 16.00 miniconcert de chitară Clasică la Universitatea Emanuel

Vineri, 11 iunie, ora 16.00 miniconcert de chitară Clasică la Universitatea Emanuel: "

Ministagiunea Emanuel continuă în tradiţia începută anul trecut, cînd primul concert din serie a fost chiar concertul de chitară clasică.


Vineri, 11 iunie, la ora 16.00 în Capela Mare a Universităţii Emanuel din Oradea


(Nufărului 87, ieşirea din Oradea spre Felix)


va avea loc un miniconcert de chitară clasică


susţinut de prof. Ioan Sabău din Tîrgu-Mureş.


210202three-guitars-posters


Domnul Ioan Sabău a studiat chitara clasică cu domnul prof. dr. Constantin Andrei, iar acum predă acest instrument la Şcoala Populară de Artă din Tîrgu-Mureş. Ca interpret şi profesor de chitară a abordat mai multe genuri şi stiluri, manifestînd o uşurinţă rar întîlnită de a trece de la un gen muzical la altul, de la chitara clasică, la cea armonie sau cu 12 corzi.


Profesorul Sabău va prezenta, pe lîngă piesele cîntate cîteva comentarii care vor ajuta publicul să înţeleagă posibilităţile acestui instrument. .


Iată cîteva dintre bucăţile muzicale pe care le vom audia:




Johann Sebastian Bach – Suita nr 2 pt violoncel solo BWV 1008





- Prelude




- Alemande




- Courante




- Sarabande




- Menuet 1, 2




- Gigue




Francisco Tarrega – Gran Vals





Leo Brouwer – Una Dia De Noviembre





Mauro Giuliani – Rossiniana nr 2, OP 120




La finalul serii va avea loc un scurt colocviu, cadru în care vor putea fi adresate domnului profesor întrebări legate de chitara clasică, instrument, construcţie, istoric, şcoala românescă de chitară clasică.


Intrarea este liberă. Vă aşteptăm cu drag!



Îndosariat la:Anunturi, Chitara, Muzica, Schimb de iutuburi "