luni, 6 august 2007

FLORIAN PITTIS nu mai este,vocea si musica ramane

Florian Pittiş

De la Wikipedia,

enciclopedia liberă


Florian Pittiş

Data naşterii 4 octombrie 1943
Locul naşterii Bucureşti
Data decesului 5 august 2007
Locul decesului Bucureşti

Florian Pittiş (n. 4 octombrie 1943, Bucureşti; d. 5 august 2007, Bucureşti) a fost un actor, interpret de muzică folk şi realizator de emisiuni radio din România.

Cuprins

[ascunde]

Activităţi artistice

A lucrat la Teatrul Municipal "Lucia Sturza-Bulandra", colaborând cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Şerban sau Alexandru Tocilescu.

În domeniul muzical, s-a făcut cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, iar mai târziu în Cenaclul Flacăra. În anul 1992 întemeiază, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vladi Cnejevici, formaţia Pasărea Colibri, la care activează până în 2001 şi împreună cu care înregistrează câteva albume.

Semnează cronică muzicală în diverse publicaţii, iar după căderea regimului comunist devine directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, urmând ca apoi să devină redactor-sef al postului de radio Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet. A adus o contribuţie notabilă în popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul seriei „Pittiş Show”.

În afara activităţii artistice, Pittiş a fost membru al Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind susţinător al acestei echipe de fotbal.

La 30 iulie 2007, Pittiş a fost internat în stare gravă la Spitalul Oncologic Fundeni. Deşi familia a impus medicilor să nu dezvăluie amănunte despre situaţia pacientului, surse din anturajul său au declarat că acesta suferă de cancer la prostată.

Pe data de 5 august 2007, ora 15:15, actorul şi cântăreţul Florian Pittiş se stinge din viaţă.

Muzică

Teatru

Ca actor:

Ca regizor:

Cinema


Legaturi externe