sâmbătă, 31 martie 2012

Constantin BRANCUSI nu este dorit in tara pe care a iubit-o atat de mult , dar care nu l-a iubit si ea ....

Peste 32000 de aderenti la aceasta cauza - niciun comunicat sau vreun semn ca angoasatele noastre autoritati s-au hotarat in vreun fel initiativa infiintarii Muzeului Constantin BRANCUSI sau a readucerii ramasitelor pamantesti in tara pe care a iubit-o atat de mult , dar care nu l-a iubit si ea ....

Sustineti infiintarea muzeului Constantin Brancusi

http://www.causes.com/causes/581364-sustineti-infiintarea-muzeului-constantin-brancusi/about

Romana:
Scopul acestei cauze este pentru inceput doar sa masoare sustinerea unei asemenea initiative.
Este o nedreptate fata de romani ca nu se investesc bani intr-un muzeu Bracusi. Romania trebuie sa plateasca si sa isi spele pacatul (idiotenia) de a refuza / incalca testamentul lui Brancusi care a lasat Romaniei atelierul sau si a cerut sa fie inmormantat in locurile natale. Ar trebui pandita orice lucrare cat de mica ce este disponibila pe piata libera (licitatii, galerii, etc.) si adusa in tara. La fel cu bunurile personale, corespondenta, fotografii, etc..
In spatele acestei initiative trebuie sa fie statul roman prin Ministerul Culturii, Banca Nationala dar in primul rand romanii cu putere financiara care au facut bani in Romania si vor sa dea ceva inapoi Romaniei.

English:
The purpose of this cause is to measure the support for this initiative.
It is unfair to Romanians that there is no Brancusi museum. Romania must repair the wrong doing of refusing to full-fill Brancusi's will that wanted to leave his works to the Romanian state and also be buried in his place of birth.
Any available work of his should be hunted (auctions and galleries) and brought to Romania together with photos, letters and any of Brancusi's personal belongings.
The Romanian State, Ministry of Culture, National Bank should be supporting the initiative but we believe that mainly Romanians with financial power that made their fortunes in Romania should put some of their wealth back in Romania.

1. Brancusi a lasat prin testament tatului Roman atelierul si multe lucrari si a cerut sa fie ingropat in Romania dar conducerea comunista a refuzat.
2. http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Br%C3%A2ncu%C8%99i
3. http://en.wikipedia.org/wiski/Constantin_Br%C3%A2ncu%C5%9Fi